Adım Adım Düğün Hazırlık Süreci Nasıl Yönetilir?

Büyük gün geldi çattı ve aşkla  geçecek bir ömre ’evet’ dediğiniz o kişiyle evlilik kararı aldınız.

 Bu karar ile birlikte artık gündeminizde yer alan en önemli konu, düğününüz!

 Hayal etmeye ve düşünmeye başladınız… 

Acaba nasıl bir düğün istiyorsunuz? Hayalini kurduğunuz o özel anlar nasıl bir yerde yaşanmalı? O günü paylaşacağınız kişiler, davetlileriniz kimler? Geceye damgasını vuracak o müzikleri görkemli bir orkestradan mı dinlemelisiniz yoksa dinamik bir Dj performans mı eşlik etmeli sizlere? Düğününüze hakim olacak renkler ve konseptiniz ne olmalı? O gün kendinizi içinde düşlediğiniz rüya gibi gelinlik ve damatlık seçiminizi nasıl yapmanız gerektiği ve daha neler neler… 

 Karar verilmesi ve planlanması gereken bunca detayı düşündüğünüzde ufak çaplı bir stres yaşamış olabilir ve kendinize şu soruyu sormuş olabilirsiniz; peki tüm bunlar nasıl organize edilecek?!

O zaman gelin, düğün hazırlık sürecinizdeki en önemli ilk 4 maddeyi adım adım inceleyelim! 

1. En Önce Davetli Listenizi Belirleyin

Düğün hazırlık sürecinizde diğer tüm detaylara karar vermeden önce, ilk yapmanız gereken davetli sayınızı belirlemektir. 

Çünkü davetli sayınız düğününüz için ayırmanız gereken bütçeyi, mekan seçiminizi ve düğününüzdeki yerleşim düzeninizi doğrudan etkileyen en önemli kalemdir. Şu da unutulmamalıdır ki, ilk başta belirlediğiniz davetli sayınızın bu süreç içinde artı ve eksi yönde değişim göstermesi normaldir. Fakat ortalama bir davetli sayısı bilgisine sahip olmak, hazırlık sürecinizi daha doğru ve sağlıklı bir şekilde planlamaya başlamanızı sağlayacaktır. 

2. Yaz Mı? Kış Mı? İlk veya Sonbahar Mı? Düğününüz Ne Zaman Olacak?

İkinci en önemli madde tabi ki düğününüzün tarihi.

Öncelikli adım olarak düğün tarihinizi belirlemek, mekan ve destinasyon seçiminizde size yardımcı olacaktır.. Diyelim ki yaz düğünü düşünmektesiniz. Yeşilin hakim olduğu,  doğayla iç içe bir alan tercih edebileceğiniz gibi deniz kenarında bir kumsal düğünü ya da daha elegant bir konsept için özel düğün mekanlarıyla görüşme sağlayabilirsiniz. 

Bu nedenle düğün tarihinizi belirlemek bu seçimleri yapabilmeniz için önceliğiniz olmalıdır. 

Neredeyse her mekan,  belirlediğiniz bir tarihi sizin adınıza rezerve edeceği için, nerede evlenmek istediğinize karar vermeden önce düğün gününüzü netleştirmeniz gerekecektir. Özellikle yaz aylarında gerçekleşecek düğünler için en az 6-7 ay öncesinden tarihlerin dolmaya başladığı göz önüne alındığında  ilk karar verilecekler arasında düğün tarihinizi belirlemenin önemi daha da artmaktadır. 

3. Gelelim Mekan Seçimine…

Elbette düğününüzle ilgili bir diğer önemli konu mekan seçiminiz. 

Her şey tam orada, o atmosferin büyüsünde gerçekleşecek.

 Dolayısıyla hikayenizin başlayacağı yere karar vermek yine öncelikleriniz arasında olmalı.. 

Ama ne istediğinizi biliyorsanız yolu yarıladınız, tebrik ederiz! 

Yaz düğünleri için hem deniz hem de doğa temalı konseptler en çok tercih edilenlerdendir.

 Eğer kış düğünü hayal ediyorsanız, gözünüzü şık salon alternatifleri olan otellere ya da tarihi bir doku yakalamak isterseniz bu atmosfere sahip köşk ve yalılara çevirebilirsiniz.

Peki gözlerinizi kapattığınızda kendinizi nerede evlenirken hayal ediyorsunuz? 

Şayet karar veremiyorsanız  temaya uygun mekan alternatiflerini araştırmaya başlarken,  profesyonel bir destek almak da hem bütçenize, hem de hayallerinize  en uygun mekanı daha hızlı bulabilmenize  faydalı olacaktır. 

Tüm yükü sırtlanmadan işinin uzmanı düğün danışmanlarına sahip bir organizasyon firmasıyla çalışarak hazırlık sürecinizi daha konforlu bir şekilde yönetebilirsiniz.

4. Kusursuz Bir Düğün Yaratmak: Organizasyonun Önemi

En özel gününüz en doğru planlamayı hak eder. 

Kusursuz düğünü yaratmak, çok öncesinde başlayan bir süreci inşa etmekle başlar. 

Siz bu günlerin heyecanını yaşarken, sizinle birlikte bu yolda yürüyerek doğru yönlendirmeleri yapacak olan, isteklerinizi hızlı bir şekilde çözüme kavuşturan ve tüm süreci itinayla planlayan uzmanlara ihtiyaç duyacaksınız.

 Bu nedenle sıradaki madde sizin için en doğru olan organizasyon firmasını bulmak olmalıdır. Bu kararı verirken aşağıdaki konu maddelerine göre bir değerlendirme yapabilirsiniz.


  • İlgi ve Özen: İlk görüşme ve sonrasında firma yetkilileri isteklerinize ve taleplerinize uygun çözümler yaratmakla ne kadar ilgili? En özel gününüzle ilgili sizinle aynı heyecanı paylaşıp aynı özenli yaklaşımı sergiliyorlar mı? Yeniliklere açıklar mı?  Tüm sorularınıza doğru cevaplar verebilecek ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilecek  profesyonelliğe sahipler mi? 

  • Tecrübe: Kaç yıllık bir organizasyon firması? Kaç kişilik ve ne kadar kalifiye bir ekibe sahip? Hizmet içerikleri ne kadar doyurucu? İmza attıkları işler diğer firmalardan ne kadar önde?

  • Güvenilirlik: Görüştüğünüz organizasyon firması verdiği hizmetler ve fiyat politikası konusunda ne kadar şeffaf? Daha önce hizmet sağladığı müşterilerinden gelen geri bildirimler ne kadar olumlu? Sektör bazında güvenilirliği ve itibarı nasıl? 

  • Referanslar: Yapılan işler ve müşteri memnuniyeti bir firmanın aynasıdır. Güvenilirlik ve iyi referanslar birbirinden ayrılamaz bir bütünün parçasıdır. Bu nedenle bir firmayla anlaşmadan önce referanslarını incelemek, gönül rahatlığı ile kendinizi en doğru organizasyon ekibine teslim etmenizi sağlayacaktır. 

Whatsapp