Kış Düğünü Yapmanın Avantajları

Düğün denilince akla ilk gelen mevsim yaz mevsimi olsa da hayallerinizdeki düğünü yapmanız için ideal mevsimlerden biri de kış mevsimidir. 

Özellikle  romantizm dolu büyülü bir düğün hayaliniz varsa kış düğünleri sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Yazın o cıvıl cıvıl, hareketli ve sıcak atmosferinden çıkıp kışı karşıladığımız bu günlerde, düğünlerini kış mevsiminin büyülü havasında planlamak isteyen çiftlerimiz düğün hazırlıklarına başladı bile. 

Kış düğünü yapmanın avantajları nedir diye sorarsanız şöyle listeleyebiliriz;

Yaz düğünlerine göre daha konforlu: Yaz mevsimi düğün yapmak için daha  cezbedici gibi görünse de aslında kış düğünleri gerek gelin-damat gerek ise davetliler için daha konforlu olmaktadır. 

Nasıl mı?

 Sıcağın etkisiyle akan makyajlar ya da özenle hazırlandığınız şık kıyafetlerinizin içinde yaşayacağınız terleme sorununuz olmadan gönlünüzce eğlenme fırsatı yakalayacaksınız. Doğru bir ısıtma ve havalandırma sistemi olan mekanlarda gerçekleştireceğiniz kış düğünleri size rahatlık, gönlünüzce eğlenmek ve anın tadını doyasıya çıkarmak için imkan sağlayacaktır. 

Mekan rezervasyonlarında esneklik:  Bilindiği  üzere yaz aylarında evlenecek olanların en çok zorlandığı konulardan biri mekanların müsaitlik durumu. Çoğu çift yaz aylarında evlenmek isteyerek mekan alternatiflerinde istedikleri tarihlerde yer bulma sorunu yaşarken sizler kış aylarında istediğiniz hemen hemen tüm mekanlar için dilediğiniz tarihi rezerve edebilme şansına sahip olursunuz. 

Yaz mevsimine göre bütçe dostu: Her sektörde olduğu gibi düğün sektöründe de nerede talep çoksa fiyatlar da o denli yükseliyor. Dolayısıyla yaz aylarında evlenmek güzel olsa da kış aylarında yapacağınız düğünler çok daha bütçe dostu olacaktır. Üstelik bütçeniz için daha olumlu olmanın yanında kış düğünlerini de en az yaz düğünleri kadar keyifli geçirmek mümkün. Çünkü hayalinizdeki düğünü yaratmak için önemli olan hangi mevsim olursa olsun istekleriniz için en doğru seçimleri yapmak ve profesyonel çözüm ortaklarıyla(organizasyon, fotoğraf, orkestra vb.) bu yolda yürümek olacaktır.

Daha büyülü bir atmosfer: Kış mevsimi doğanın beyaz bir örtüyle kaplandığı, deyim yerindeyse bir gelin gibi süslendiği büyülü bir mevsim. Dolayısıyla kış konseptli düğünler de sizlere bu mevsimin ruhuyla daha romantik ve büyülü bir atmosfer sunabilir. Alışılagelmiş çiçekli dekorlar yerine kuru dallar ve kozalaklar kullanabilir, kar konsepti tercih edebilir ya da yılbaşı havasında bir dekoru değerlendirebilirsiniz. Bolca mum ve mumluk kullanarak konseptinizi daha da romantik bir havaya sokabilir, daha gösterişli ve iddialı bir düğün hayal ediyorsanız da tarihi mekanlar ya da lüks otel salonlarında şıklığı ve zarafeti bütünleyen dekor alternatiflerine yönelebilirsiniz.

Whatsapp